Gör dina rum snyggare med nya golvlister av trä

Att installera golvlister kräver ett visst mått av teknik och precision och det är en fördel om man är lite händig. Det är definitivt inte så enkelt som man kan tro, det gäller att få alla listerna i precis rätt storlek. Det är viktigt att ha rätt verktyg för jobbet och att ta sig tid att göra den nödvändiga planeringen. Nedan finns några bra tips som kan hjälpa dig att montera golvlist.

Taklist och golvlistAtt installera målade trälister med matt finish är lite lättare än att installera högblanka eller klarlackade. Jag skulle rekommendera att du målar trälisterna före monteringen eftersom det oftast är mycket svårare att måla dem efteråt. Tänk dock på att du kanske behöver göra små ifyllningar efteråt som att måla över spikhuvuden till exempel. Om målning inte är din sak kan du alltid anlita en målare som målare golvlisterna efter installationen. Kom ihåg att ta hänsyn till vilket golv som du ska installera lister på. Mät noga och använd med fördel lite tjockare golvlister om du har ett mellanrum mellan golvet och din vägg för att vara säker på att de ska täcka sprickorna ordentligt. Verktyg som behövs, kommer bara vara din typiska måttband och penna, sticksåg och en geringssåg. Ibland kan det komma till pass med en fog pistol för att fylla i mellanrummen i listerna, tänk då på att välja matchande fog färg så att de passar med dina golvlister och taklister.

Handla nya tak- och golvlister direkt på nätet!

Det finns en mängd butiker på nätet som säljer lister för både väggar och tak. En butik som jag starkt rekommenderar att du beställer dina golv- och taklister ifrån är Ekenäs Hyvleri. De har ett väldigt stort utbud och snabb service, så tveka inte, gå in på deras hemsida och ta en titt på deras varor. Ekenäs Hyvleri AB har funnits väldigt länge på marknaden vilket bidrar till att de har en mycket lång erfarenhet, de startade så tidigt som 1974. Deras verksamhet var till en början inriktad främst på möbelindustrin men relativt kort därefter listtillverkning deras nisch och då främst tak och golvlister.

Eftersom Ekenäs Hyvleri AB har en så pass flexibel produktion kan de erbjuda hyvlingstjänster även de lite mindre serierna och de är dessutom mycket öppna för förfrågningar gällande nytillverkning av gamla rustika golvlister och taklister efter önskemål från ritningar eller träprover.